Мениджърите по управление на риска очакват продължителна глобална рецесия в резултат

...
Мениджърите по управление на риска очакват продължителна глобална рецесия в резултат
Коментари Харесай

Продължителна глобална рецесия е все по-вероятна

Мениджърите по ръководство на риска чакат продължителна световна криза вследствие на пандемията от ковид Covid-19, сподели отчет на Световния стопански конгрес.

Две трети от 347 интервюирани в изследването слагат продължителното икономическо стесняване за идващите 18 месеца.

Половината от запитаните очакват фалити и консолидация на промишлеността, некадърност на доста от промишленостите да се възстановят и високи нива на безработица, изключително измежду младите.

„ Кризата опустоши живота и поминъка. Това провокира стопански трус с всеобхватни последствия и разкри неадекватността на предишното “, съобщи Саадия Захиди, ръководещ шеф на Световния стопански конгрес.

Екологичните цели рискуват да бъдат отхвърлени вследствие на пандемията, се споделя в отчета от изследването, само че държавните управления би трябвало да се опитат да намерят метод за „ зелено възобновяване “.

„ Вече имаме неповторимата опция да използваме тази рецесия, с цел да създадем нещата по друг метод и да изградим по-добри стопански системи, които са по-устойчиви и приобщаващи “, коментира Захиди.

Докладът е формиран от Консултативния съвет за световни опасности на Световния стопански конгрес взаимно с Marsh & McLennan Companies Inc и Zurich Insurance Group.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР